Jag heter Ulrika Trägårdh och är född och uppvuxen på en gård utanför Tomelilla. Hästarna har alltid varit en del av mitt liv och som djur har hästen alltid facinerat mig. Det är med hästarna som jag tillbringar mina dagar, tillsammans med alla de människor som vill lära sig rida på detta fantastiska djur.

Jag har ridit i hela mitt liv. Första hästen, Shetlandsponnyn Ami, och sen alla ponnykategorierna tills senare på stor häst. Jag har aldrig fått "färdiga"hästar utan har själv jobbat med dem från början vilket jag tycker är väldigt inspirerande och lärorikt. Det har dock krävts en hel del tålamod och envishet.

Med min ponny Filur tävlade jag SM hoppning och jag började ge ridlektioner redan under skoltiden. Efter skolan åkte jag till Tyskland och arbetade där med att rida och utbilda hopphästar. Mycket ridning och väldigt lärorikt. När jag kom tillbaka hem till Sverige ville jag förbättra min dressyr och började arbeta i ett dressyrstall, Stall Solsäter. Har gått min ridinstruktörsutbildning på Flyinge och Strömsholm. Nu är hästarna mitt yrke. Jag tycker det är inspirerande och utmanande att få lära ut det jag har lärt mig under årens gång och se ryttare och häst utvecklas tillsammans.

Jag har tävlat upp till 1.40 hoppning på egna och andras hästar samt visat hästar på 3-års test och kvalitetstävlan samt breeders, men min största passion är att ge lektioner. Har utbildat elever upp till SM-nivå med ponny och häst, samt Nordiska Mästerskapen.

För att hitta inspiration och motivation rider jag för olika tränare och är öppen för olika vägar. Tränare som betytt mycket för mig under årens gång är Kerstin Roy, Leif Nilsson, Jens Fredricsson och Sylve Söderstrand. Numera tar jag även hjälp av Pether Markne samt Lisen Bratt-Fredricson.

Har även varit i Tyskland och tränat under en period för Hans-Heinrich Engemann (Tysklands förbundskapten).
Fotogalleri Galleri
Hästarna
Hundarna